16. 11. 2018

Děkujeme Vám za hlasy v letošních komunálních volbách, ve kterých jsme kandidovali na kandidátních listinách České pirátské strany.

Zastupitelské mandáty získali naši členové:

• Jakub Kutílek na velké radnici a na městském obvodě Pardubice II
  • Ondřej Beran na městském obvodě Pardubice I

Výsledky povolebních vyjednávání:

• Na velké radnici trvalo povolební vyjednávání nejdéle. Koalici nakonec vytvořili ANO+ODS+SPP+KPP+ČSSD.
    Piráti (a tedy i Zelení) se stali společně s uskupením Pardubáci společně hybateli varianty tzv. duhové koalice (bez ANO). Jednání o této variantě probíhala (ve složení ODS, Piráti, Pardubáci společně a Sdružení pro Pardubice), ale byla bohužel předčasně ukončena ze strany ODS. Shrnutí jednání najdete na pirátském webu.
  • Na městském obvodě Pardubice I Piráti/Zelení zůstanou v opozici. Variantu bez ANO (starosta Jiří Čáslavka za Piráty) se nepodařilo dojednat.
  • Na městském obvodě Pardubice II jsme odmítli nabídku na účast v radě od vítězného ANO a jsme v opozici.
  • Na městském obvodě Pardubice V vyjednávali Piráti (ze Zelených nebyl nikdo zvolen) o účasti v radě. Nakonec vznikla koalice ANO+ODS+SPP.
  • Na ostatních městských obvodech členky a členové Zelených nekandidovali.