20. 3. 2019

Ve středu 20. března proběhlo zastupitelstvo MO Pardubice I. Přinášíme report zastupitele Ondřeje Berana.

Nejdůležitějším projednávaným bodem byla plánovaná 3. etapa projektu regenerace nábřeží Závodu míru. Projekt je v některých ohledech problematický. Jde o relativně vysokou investici prostředků obvodu, aniž je zřejmé, zda jde o investiční prioritu. Zejména, jak poukázalo i stanovisko Odboru hlavního architekta, je projekt v některých ohledech relativně zastaralý. Jeho koncepce odráží dobu svého vzniku – r. 2011 – a nezohledňuje např. prvky modro-zelené infrastruktury, které by dnes,
v aktuálně realizovaných projektech investic do veřejných prostranství měly být samozřejmou koncepční prioritou. Z těchto důvodů členové našeho zastupitelského klubu v hlasování nepodpořili projekt ani na něj navázanou navrhovanou změnu rozpočtu MO; oboje nicméně bylo většinou
přítomných hlasů schváleno.

Na programu jednání zastupitelstva byla také zpráva o činnosti starostky a Rady MO, která obsahovala stručný report o setkání starostky se zástupci Policie ČR na téma problémového a/nebo kriminálního jednání dětí a mládeže a příslib spolupráce PČR a MO. Na svůj dotaz po zamýšlených
formách této spolupráce nebo podobě řešení problémů dětí a mládeže ze strany PČR jsem nedostal konkrétní odpověď, s tím, že šlo spíše o informativní setkání (u čehož, doufám, zůstane).